vrijdag 17 augustus 2012

De Dag van Wendy en Marco.



Gisteren trouwden Marco en Wendy in villa Buddha. Een kort verslag van de dag willen we graag met jullie delen. Maar eigenlijk begonnen de feestelijkheden nog een dag eerder met een bezoek van de kapster om samen het mooiste kapsel te ontwikkelen en uit te proberen. Het werd met krullen en werd weer weggespoeld om de volgende dag verrassend te zijn.

Om 11.00 op de trouwdag kwam de fotograaf, even later daalde Wendy de trappen af in een schitterde bruidsjurk en kreeg ze een fraai bruidsboeket overhandigd van Marco. Voor Marco was er een corsage. Even later vertrokken het paar met hun gasten in kleurig versierde auto's naar Singaraja voor een lunch en de eerste fotoshoot in de fraaie tuin met uitzicht op drie watervallen bij het restaurant. Iets te laat want het was erg gezellig, werd de tweede stop voor foto’s aangedaan. Ook hier weer een mooie locatie om fraaie foto’s te maken door de fotograaf met zijn assistent.

Precies om vier uur weer terug in de villa waar de master bedroom van het paar omgetoverd was tot een bloemenpaleis. Zelfs het bad was niet vergeten want duizenden bloemblaadjes dreven als een poëzie album aan de oppervlakte.

Ook het terras en de tuin waren herschapen in een bloemenzee. De stoelen stonden klaar voor de huwelijkse ceremonie. Het paar had gekozen voor een westerse huwelijksvoltrekking op Bali. Daartoe kozen zij voor puriweddingholland om dat te organiseren want Wendy en Marco wilden ook voor de Burgerlijke Stand op Bali trouwen.
Puriweddingholland zorgde voor een priester en een ambtenaar om de voltrekking officieel te maken.

Nadat de tropenzon door het tijdstip wat getemperd was kon de plechtigheid van start gaan. Bloemenmeisjes gingen de bruid en haar vader vooraf. Bij de bloemenboog wachtte de bruidegom en de priester. De ringen werden aangeschoven na de rede van de pastoor. Vervolgens kwam de ambtenaar met een toespraak en werden de officiële documenten getekend. Het Huwelijk van Wendy en Marco werd daarmee een feit.

De spanning werd doorbroken met een “flowershower” Natuurlijk was er een taart zelfs met eetbare suikerbloemen. Champagne en felicitaties volgden.
Er waren kleine hapjes, er werden ontelbare foto’s gemaakt. Even later werd iedereen op tropische cocktails getrakteerd. Bij de laatste zonnestralen werden op het strand nog meer en nu weer wat meer uitbundige plaatjes geschoten.

Inmiddels was de tuin omgetoverd tot een podium want even later trad een gamelan orkest en danseressen op voor de genodigden. Tientallen kleine lampjes en brandende fakkels zorgden voor een feeërieke beleving van dit speciale moment.
Even later zorgde de catering dat de eerste voorgerechten van het diner in het  romantische decor voorgeschoteld werden. Niet na vol bewondering gekeken te hebben naar de schitterend gedekte tafel met fraaie details. Het glaswerk blonk, de lampions om het zwembad schitterden, en de band speelde passende muziek. Het decor voor een heerlijk diner bij kaarslicht.

Na het diner werden wensballonnen opgelaten, de “first dance” was dan al gepasseerd en het tempo van de muziek werd een tandje hoger gezet en het dansen en heerlijk samen zijn duurde nog wel even voort.
Klaar voor de ceremonie

Het bloemenpad
Bloemen in de kamer van het bruidspaar
Bloementuilen op het terras van Villa Buddha
De priester geeft zijn zegen
Het officiëlele gedeelte.
De Taart
Flower Shower
Lieftallige Bloemenmeisjes
Dans in de tuin
De tafel feestelijk gedekt
De keukenbrigade aan het werk in de villa
Romantische verlichting





maandag 6 augustus 2012

Balinese Huwelijks Ceremonie in Villa Buddha

Bij villa Buddha en Samora hebben we onlangs weer van een Balinese huwelijks ceremonie mogen genieten. Een dag in het teken van verbondenheid met elkaar, met familie en daarbij een spirituele belevenis. Een feestdag ook. Met Balinese dans en een groot traditioneel orkest. Een feestelijk diner afgesloten met het optreden van Komang en zijn musici.
Thérèse en Peter hadden hun kinderen uitgenodigd om op Bali bij hen te zijn en samen een onvergetelijke dag te beleven. Zij kozen voor een Balinese ceremonie om reden dat zo’n ceremonie met de daaraan verbonden symboliek hen aansprak.

In dit blog een kort verslag met wat er zoal plaats vindt tijdens zo’n ceremonie. Het is een compacte bundeling geworden van een heuse Hindoe bruiloft op Bali. Compact omdat zo’n echte Balinese bruiloft 3 dagen in beslag neemt en dat voor ons idee toch wel wat teveel van het goede is.

Op de foto’s zien we Thérèse en Peter in traditionele kleding gehuld. Dat is geen noodzaad. Westerse kleding van het paar voldoet voor de ceremonie ook prima. Er zijn geen getuigen nodig en de ceremonie is uitsluitend voor het stel wat met elkaar verbonden wil worden. De familie is maar even “in beeld”.

Op de foto’s offers, een priester en zijn helpsters en de staff van de staff om behulpzaam te zijn. De offers worden door de helpsters van de priester gekocht en gemaakt in de dagen voorafgaand aan de ceremonie. Een aantal ringit muzikanten zorgen voor nog meer authenticiteit. De priester zit apart van de scene en hij roept de goden aan, geeft aanwijzingen aan de helpsters en leidt de ceremonie die ongeveer 1 uur in beslag neemt.

De ceremonie bestaat uit 2 delen. Het verleden en de toekomst.

Het Verleden.
Op een kleed liggen offers, en symbolen van godsdienstige aard. Maar ook kokosnoten en kleine vuurtjes. Er wordt door het paar afscheid genomen van wat was. Het goede van wat was wordt tot ze genomen en het minder goede weggewuifd. Deze handeling volgt op alle vier de windstreken. De familie en het paar lopen vervolgens 3x om het  kleed en trappen dan op de kokosnoten en de vuurtjes ( die echt klein zijn) maar symbolisch zijn dat het vuur van het verleden tot historie verworden is. Ondertussen roept de priester de goden aan, strooit bloemen in het rond en laat zijn helpsters handelingen uitvoeren met de offers. Kortom er gebeurt van alles.

De Toekomst.
Dan is het moment aangebroken om naar een andere locatie te gaan dicht bij de huistempels van de villa. Daar volgen nog meer symbolieke handelingen. Met rijst, met bloemen, met verbindende elementen. Alles bij het paar uitgevoerd door staf en helpsters. De priester blijft prevelen, wierookstokjes branden, bloemen en geurende chempaka worden in het haar gestoken en achter de oren aangebracht.
Vervolgens wordt het paar uitgenodigd om te gaan zitten, heel dicht bijeen.  Daar volgen dan de laatste handelingen die hun verbondenheid zichtbaar maakt. Samen drinken, samen eten van lekkernijen, bloemslingers worden gedeeld. De laatste koorden worden omgedaan om polsen, om het hoofd en hals.

Nu is het tijd om de felicitaties in ontvangst te nemen. Nog altijd dicht bijeen gezeten komt iedereen langs om het paar geluk te wensen. De ceremonie is ten einde.
De offers zijn voor het paar maar worden ook gedeeld met de staf en de helpsters.
Want wie eet er nu al dat fruit op, de gebraden kippetjes en al het andere eetbaars. Iets te veel om dat allemaal te consumeren door de gasten. De goden hebben hun deel al genomen rest het aardse.

Balinese huwelijks ceremonie de priester roept de goden aan
De priester en zijn helpster
Verbondenheid symboliek
Offers bij het verleden tijden balinese huwelijks ceremonie 
Offers bij de toekomst
detail offers
Bloemen hulde
Helpsters en staff zijn behulpzaam
Onderdeel van de ceremonie "het verleden"     
Voor meer info over trouwen in Villa Buddha; www.villabuddha.com